Microsoft are o perioada fasta, iar valoarea actiunilor a atins maximul ultimilor 15 ani, pe fondul parcursului bun al sistemului Windows 10, scrie Financial Times. in premiera, divizia de internet search Bing a ajuns pe profit, iar veniturile au depasit un miliard de dolari.

HotNews.roFoto: Hotnews

Veniturile totale ale companiei au fost de 21,7 miliarde dolari (scadere de 2%), in timp ce profitul net a urcat trimestrul trecut cu 2%, spre 4,6 miliarde dolari.

Sistemul de operare Windows 10 a ajuns pe mai bine de 110 milioane de terminale din iulie si pana in prezent, ceea ce inseamna de trei ori mai mult decat a reusit Windows 7 in primele trei luni de la lansare. Acum, cel mai nou sistem de operare se gaseste pe 8 milioane de computere din companii.

Divizia Bing, construita in jurul motorului de cautare lansat in 2009, a trecut pentru prima oara pe profit, iar veniturile au crescut cu 29%, la peste un miliard de dolari. Numarul de utilizatori Bing a crescut puternic datorita faptului ca motorul de cautare este puternic integrat cu asistentul vocal Cortana prezent pe Windows 10.