Google va lansa in 2017 servicii de livrari de produse cu ajutorul unor mini-avioane ce nu au nevoie de control uman, a spus un director al companiei, citat de BBC. Initiativa se numeste Project Wing, iar Google testeaza din 2012 dronele, dand primele informatii in vara lui 2014. Retaileri precum Amazon si Alibaba au promis ca vor face livari cu dronele, insa trebuie ca legislatia sa fie modificata pentru ca acest lucru sa fie permis.

Drona din Project WingFoto: Captura YouTube

David Vos, lider de proiect al serviciului de livrari, a anuntat la un eveniment in Washington ca in decursrul lui 2017 Google vrea sa faca lansarea comerciala.

Google a facut teste cu o drona ce are o anvergura a aripilor de 1,5 metri, aeronava despre care compania spune ca e mult mai apropiata de masinile care se conduc singure, decat de micile aeronave telecomandate cu care oamenii se joaca prin parcuri.

Compania spune ca vorbim de un mod de livrare mai economic si viabil in locuri izolate. Dronele pot parcurge o ruta prestabilita, iar in anii urmatori trebuie lucrat la mai multe aspecte tehnice: cum sa evite micile aerronave obstacolele, cum sa detecteze alte aeronave si cum sa poata fi redusa zona de aterizare, astfel incat drona sa se poata opri chiar pe pragul usii.

Cel mai greu va fi insa ca autoritatile americane sa se lase convinse sa permita astfel de servicii cu drone civile, teama fiind ca aceste aeronave ar putea fi folosite pentru atentate teroriste.