In primavara s-a anuntat una dintre cele mai mari tranzactii din istoria tehnologiei. americanii de la Avago Technologies au spus ca vor prelua producatorul de procesoare Broadcom Corp, pentru 37 miliarde dolari. Acum, Reuters scrie ca reprezentantii CE isi dau aprobarile pentru tranzactie, dupa ce s-au purtat discutii, iar Avago a oferit concesii. Tranzactia este una record pentru piata procesoarelor unde se simte nevoia de consolidare pentru a se face economii.

Avago a facut o serie de achizitii in ultmii noua ani si totul culmineaza cu preluarea Broadcom. Autoritatile din SUA au dat unda verde tranzactiei, iar acum si cele europene sunt gata sa anunte ca sunt de acord, spun surse citate de Reuters.

Avago este un nume important in procesoarele analogice pentru comunicatii wireless si infrastructuri conexe, compania avand peste 8.000 de angajati. Broadcom Corporation furnizeaza solutii de tip system-on-a-chip pentru comunicatii video, de voce si de date pentru casa si pentru birou.

Avago are peste 8.000 de angajati, in timp ce Broadcom, peste 10.000. Combinate, cele doua companii au afaceri anuale de peste 15 miliarde dolari.

Tranzactia va fi sprijinita de sase institutii financiare: Bank of America Merrill Lynch, Credit Suisse, Deutsche Bank, Barclays si Citigroup.