Microsoft are in Romania 760 de angajati in prezent si obiectivul este ca in doi ani sa se depaseasca pragul de 1.000 de persoane, a spus Kostas Loukas, seful filialei locale, la evenimentul Microsoft Summit. In ultimii ani efectivele companiei au crescut cu aproape 100 de angajati in fiecare an.

MicrosoftFoto: HotNews.ro

Microsoft a deschis filiala romaneasca acum 18 ani si in prezent a ajuns sa aiba 760 de angajati. Numarul a crescut in ultimii ani: de exemplu la final de 2011 erau aproximativ 400, iar la final de 2012, circa 500 de angajati, majoritatea la centrul global de suport.

Domeniul cloud are o pondere tot mai importanta in cifra de afaceri a companiei.

Microsoft isi desfasoara activitatea in Romania printr-un sistem de 3.000 de parteneri. Microsoft spune ca ajuta in fiecare an 450 de startup-uri din tehnologie si doneaza in medie solutii software si de cloud in valoare de un milion de dolari catre ONG-urile romanesti.

Grecul Kostas Loukas este sef al Microsoft Romania din aprilie 2013 si lucreaza de zece ani la companie. Inainte a lucrat la nume mari, precum Coca Cola si P&G.

Conform datelor de la Ministerul Finantelor, Microsoft Romania a avut anul trecut afaceri de peste 194 milioane lei si un profit nt de 20,1 milioane lei.

Microsoft are pe plan mondial afaceri anuale de peste 93 miliarde dolari, iar numarul de angajati este de 118.000.