TAG Heuer, celebrul producator elvetian de ceasuri, a lansat impreuna cu Intel primul sa smartwatch, un model numit Connected ce ruleaza Android Wear, cantareste 52 de grame si are display de 46 mm. Ceasul are carcasa din titan, memorie de 1 GB RAM si 4 GB stocare.Lansarea ar putea fi cea mai importanta din domeniul ceasurilor inteligente, fiindca o companie elvetiana de traditie face un pas curajos.

TAG Heuer ConnectedFoto: Tag Heuer

Ceasurile inteligente de pana acum au suferit la capitolul design, multe aratand ca niste jucarii, fapt ce le-a micsorat atractivitatea. TAG Heuer spune ca lanseaza un ceas in adevaratul sens al cuvantului, un ceas de lux cu carcasa din titan si cu functionalitati smart.

TAG Heuer este un ceas de lux, iar seful companiei nu si-a ascuns incantarea "Suntem mandri sa lansam primul ceas conectat, care aduce mai mult de 150 de ani de istorie direct in viitor. Ceasul TAG Heuer Connected ofera mijloacele nu numai de a te conecta la viitor, dar, de asemenea, de a te conecta la eternitate"., spune Jean-Claude Biver, CEO TAG Heuer.

Ceasul are procesor Intel Atom dual-core 1,6 Ghz, dispune de conectivitate WiFi, are accelerometru pentru masurarea pasilor, iar rezolutia ecranului este 360x360 pixeli.

Ceasul ruleaza Android Wear, fiind cel mai scump smartwatch cu acest sistem prezent pe modele precum Moto 360, LG Urbane si, mai nou, Huawei Watch.

TAG Heuer nu poate brandui ceasul ca fiind "swiss made" fiindca multe dintre componente sunt fabricate in afara Elvetiei. Compania spune ca bateria are o autonomie de o zi.

"Avand un diametru de 46mm, design-ul TAG Heuer Connected este in primul rand cel al unui cronograf adevarat, cu o carcasa, spate si caneluri fabricate din titan grad 2, un material care asigura rezistenta ceasului la impact comparativ cu un alt material traditional, precum otelul sau aurul. Are o curea din cauciuc negru (sunt disponibile si se vand separat alte sase culori - rosu, albastru, alb, portocaliu, verde si galben), cu o catarama din titan grad 2. Dispune de toata eleganta, caracteristicile si nivelul de finisaj care este asteptat de la un ceas de prima mana. Pretul este stabilit la 1.500 de dolari, 1.350 de euro", spune compania,

Urmatoarele vor fi disponibile incepand cu data de lansare: cadranul cronograf, selectorul de 3 limbi si selectorul GMT, toate afisand data si sunt disponibile intr-o gama de trei culori (negru, albastru sau alb perlat), reproducand fidel aspectul si functiile unui cadran adevarat, cu umbre sub limbi si un frumos efect de iluminare, spune compania.

Ceasul poate fi sincronizat cu un telefon care ruleaza Android 4.3+ sau iOS 8.2+. Se incarca folosind un incarcator de contact.

Interesant este ca oricine cumpara un ceas TAG Heuer Connected va avea ocazia sa-l schimbe pentru un ceas mecanic cu mecanism elvetian in interior.

La sfarsitul perioadei de garantie de doi ani a ceasului Connected, clientii pot merge la orice magazin TAG Heuer si sa schimbe, contra unei sume de bani, TAG Heuer Connected pentru un ceas mecanic elvetian Carrera. Cu un design similar, realizat de asemenea din titan de grad 2, acest ceas mecanic a fost dezvoltat exclusiv si rezervat pentru proprietarii de ceasuri Connected.