​Samsung a lansat cel mai nou smartwatch al sau, Gear S2 care se vrea a fi un rival redutabil pentru ceasul Apple. Gear S2 vine in doua versiuni, una mai moderna si una retro, existand si variante cu 3G. Compania spune ca bateria tine doua-trei zile, memoria RAM este de 512 MB, iar stocarea interna este de 4 GB. Preturile pornesc de la aproximativ 1.550 lei. Ceasul va fi livrat incepand cu data de 12 noiembrie.

Samsung Gear S2 clasicFoto: Samsung

Gear S2 are procesor Dual core 1.0 GHz, ruleaza sistemul de operare Tizen, iar greutatea dispozitivului variaza intre 42 si 51 de grame, in functie de specificatii.

O schimbare importanta fata de ceasurile anterioare ale Samsung este ca, de data aceasta, modelul este disponibil cu o multime de telefoane cu Android si nu doar cu modele Samsung. Lista poate fi consultata aici.

Cum descrie compania cele doua versiuni: Gear S2 si Gear S2 clasic. "Gear S2 clasic este ideal pentru utilizatorii in cautarea unui design atemporal, acesta avand finisaje negre si o bratara neagra din piele, in timp ce Gear S2 este perfect pentru cei care prefera designul minimal si modern si sunt mereu in miscare".

In retail, preturile pornesc de la 1.500 lei si pot depasi 2.000 lei, in functie de versiune.

"Samsung Gear S2 dispune de un design circular, specificatii tehnice avansate si o interfata intuitiva, care le permite utilizatorilor sa isi imbunatateasca si sa isi personalizeze experienta de utilizare, pentru mai mult confort si distractie", mai spune compania.

O noutate o reprezinta cadranul rotativ al lui Gear S2, existand si doua butoane: Home si Back. Ecranul circular are 1,2 inci, iar rezolutia este 360x360, 302ppi.

"Utilizatorii pot alege dispozitivul Gear S2 cu conexiune 3G, care integreaza primul e-SIM din lume cu capacitati vocale, pentru efectuarea rapida a activitatilor, fara sa aiba telefonul mereu aproape de ei", spune compania.

Ceasul dispune de accelerometru, giroscop, senzor de puls, ambientlight si barometru.

Bateria Li-Ion de 250 mAh are o autonomie de doua-trei zile, promite compania.

"Samsung Gear S2 este echipat cu tehnologie NFC, care permite efectuarea de plati mobile. Samsung colaboreaza cu o retea vasta de parteneri din diferite industrii pentru a-si extinde functionalitatea accesoriilor smart si pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a-si folosi ceasul inteligent pe post de cheie la masina sau la casa sau pentru a-si controla casele smart de la distanta".

Samsung Gear S2 este disponibil in doua variante: carcasa si bratara gri sau carcasa argintie si bratara alba. Samsung Gear S2 clasic este disponibil cu o carcasa neagra si bratara de piele.