De curand, cei de la Disney au inceput sa se foloseasca de Star Wars pentru a preda un limbaj de programare, scrie Playtech.

De când au preluat franciza Star Wars, cei de la Disney nu au ignorat niciun aspect asociat cu aceasta. Astfel, compania se pare că a investit o cantitatea importantă de resurse în ramura caritabilă, denumită Star Wars: Force for Change. După cum scrie publicația Geek, Disney se folosește acum de patru personaje din următorul film Star Wars (Rey, R2-D2, Leia și BB-8) pentru a-i învăța pe cei mici limbajul de programare JavaScript.

Disney a încheiat un parteneriat cu site-ul Code.org, creând Star Wars: Building a Galaxy with Code, o inițiativă disponibilă doar pe site-ul menționat mai devreme, care va fi inclusă într-o aplicație. La început, îl veți putea controla pe BB-8 în deșertul de pe Jakku. Pe parcurs, tutorialul devine mai complicat, iar la final, utilizatorii vor putea chiar să programeze un joc simplu cu C-3PO și R2-D2 pe care îl pot distribui celor apropiați.