​Daca incep prin a spune ca smartphone-ul este o noua tehnologie, pot fi banuit de faptul ca mi-am petrecut ultimii opt ani intr-o pestera. Intr-un anumit sens insa, smartphone-ul este o tehnologie noua: relatia om-telefon nu si-a atins inca deplina maturitate. Nu este precum automobilul, care ne insoteste de suficient de mult timp incat sa il introducem in prejudecatile noastre despre succes. Desi castiga teren destul de alert, serviciile pe care le mediaza isi traiesc inca pioneratul, intrandu-ne usor sub piele.

BringoFoto: Smile Media

In mare masura ne-am dezobisnuit de lungile dialoguri cu dispeceratul firmelor de taxi, preferand scurta si comoda interactiune prin aplicatii de mobil de tip Star Taxi; ne-am dezobisnuit de a comanda mancare sunand companiile de food delivery si preferam de asemenea aplicatiile ce pot facilita interactiunea cu livratorul. Iar exemplele pot continua pana realizam in ce masura telefoanele inteligente ne intra in sange si ne modifica modul in care interactionam cu realitatea inconjuratoare.

Astazi, a venit randul reconfigurarii modului in care ne facem cumparaturile. Si ma refer aici la cumparaturile de zi cu zi, la painea, zarzavaturile sau alimentele pe care suntem obisnuiti sa le cumparam din piete ori supermarket-uri.

Bringo este o aplicatie dezvoltata de Ascend Netsolutions, care te ajuta sa iti faci cumparaturile. Mai bine zis o face el in locul tau. Modul in care functioneaza este simplu: alegi din aplicatie o lista de produse iar acea lista va ajunge la un livrator care va cumpara acele produse si le va aduce la usa ta in aproximativ o ora, impreuna cu bonul de casa de la magazin. Platesti pentru produse exact pretul din magazin si, in plus, mai platesti pretul serviciului de shopping si livrare, care in acest moment este de 8 lei. Nu exista comanda minima si nici comanda maxima. Exista insa limite de volum impuse de tipul mijlocului de transport al livratorului, precum si cantitatea de bani pe care o are el in buzunar pentru a efectua cumparaturile.

Puteți comanda produse de tip super- sau hipermarket, de la farmacie, de la brutarie, de la magazinul specializat în bere sau de la cel specializat in vinuri, de la magazine bio, de la magazine cu produse naturiste, de la băcănii, de la magazine cu produse pentru copii si de la multe altele.

Asadar, aplicatia iti poate fi de folos la cumparaturile zilnice, saptamanale sau in momentele in care ai nevoie de cumparaturi punctuale. In tot cazul, nu o sa dureze foarte mult pana acest serviciu iti va intra in sange. Si asta pentru ca te va scuti de o sumedenie de stres si efort inutil. Aplicati o poti descarca de aicihttps://play.google.com/store/apps/details?id=ro.ascendnet.bringo(pentru Android) sau de aicihttps://itunes.apple.com/us/app/bringo-delivery/id1027280773?mt=8(pentru iOS).