Google prezinta lista celor mai populare video-uri de pe YouTube in Romania in 2015. Satira cu ritm, animatie si jocuri populare, acestea sunt cateva dintre elementele care stau la baza viralizarii in 2015 pe YouTube in Romania. Creatiile romanesti sunt cele care tin capul de afis atunci cand vorbim de consum de muzica pe YouTube in 2015.

Top 10 video-uri virale in Romania in 2015 (non-music)

Umorul a fost cheia viralizarii pe YouTube in Romania anul acesta. Cele mai multe dintre video-urile din top folosesc acest ingredient, in diferite retete: de la muzica si satira (Noaptea Tarziu) si animatie (Robotzi de la Creative Monkeyz), pana la vlog-urile lui Mihai Zmenta sau episoade de comedie ale grupului Vacanta Mare. Reprezentativa pentru 2015 este si zona de „gaming”, cu doua intrari in acest top: un video cu momente spectaculoase din jocul Grand Theft Auto 5 si un „play-through” a unui joc devenit popular in Romania, PixWords.

Clipul de pe primul loc are aproape 2,3 milioane de vizualizari, cel de pe locul zece are peste 600.000.

Top 10 cele mai populare video-uri muzicale pe YouTube in Romania

Artistii romani domina topul de anul acesta al celor mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube in Romania: opt din cele 10 piese din top sunt creatii autohtone. Colaborarile dintre Delia si Carla’s Dream sunt cele care au starnit cel mai mare interes in 2015 pe YouTube Romania, primele doua pozitii in top fiind rezultatul acestora. Locul intai are peste 33 milioane vizualizari.

Metodologie: Pentru acest top au fost luate in calcul doar video-uri publicate in 2015, videoclipuri oficiale (de pe canalul care detine continutul), fara video-uri doar cu versuri sau o poza. Selectia video-urilor pentru aceasta categorie s-a realizat printr-un algoritm care ia in calcul vizualizările si nivelul de interactivitate (like-uri, share-uri, comentarii). Ierarhizarea video-urilor a fost realizata in functie de numarul de vizualizari realizate din Romania.