​Yahoo este presata de doi investitori sa ia masuri radicale pentru a opri declinul business-ului. Investitorii cer inlocuirea CEO-ului Marissa Mayer, vor ca divizia de internet sa fie vanduta si sa se renunte la 9.000 dintre cei 10.700 de angajati.

HotNews.roFoto: Hotnews

The Telegraph citeaza un document de 99 de pagini trimis de fondul de investitii SpringOwl care spune ca o solutie ar fi renuntarea la 9.000 dintre cei 10.700 de angajati si renuntarea la mancarea gratuita pentru angajati, astfel incat sa se faca economii anuale de 2 miliarde dolari.

Canyon Capital, un fond de investitii ce detine 1,1% din actiunile companiei, spune ca cea mai buna varianta ar fi vanzarea business-ului de internet si nu o simpla scindare, asa cum vor sefii Yahoo.

CEO-ul Marissa Mayer a declansat un proces de reorganizare, insa o buna parte dintre investitori sunt nemultumiti de faptul ca nu se intampla destul de repede si nici nu exista eficienta necesara repunerii companiei pe linia de plutire.

Directorii Yahoo au decis recent sa nu vanda participatia grupului american la gigantul chinez Alibaba, tranzactie care ar fi valorat peste 30 miliarde dolari, insa ar fi fost "diluata" de multe miliarde de dolari din taxe.

Yahoo era extrem de populara acum zece ani, insa de atunci lucrurile s-au depreciat enorm. Yahoo! Mail nu mai este cea ma folosita aplicatie de gen din lume, iar recentele update-uri mai mult au suparat userii. Nici Messenger nu mai este populara, din cauza problemelor de utilizare si a succesului aplicatiei de mesagerie instant a Facebook.