​Facebook va permite utilizatorilor sa cheme masini Uber direct din aplicatia de chat Messenger, acest lucru fiind posibil ca urmare a unui parteneriat intre cele doua companii. Messenger, cu peste 700 milioane de utilizatori, este transformata de Facebook intr-o platforma care permite si trimiterea de bani intre prieteni, dar si anumite cumparaturi online. Optiunea este testata de acum, in SUA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Facebook a tot adaugat in ultimele luni noi functionalitati in aplicatia de Messenger, iar acum testeaza poaibilitatea de a chema un Uber direct din aplicatie, fara a fi nevoie sa parasesti conversatia sau sa instalezi Uber pe telefon.

Poti comanda direct din Messenger si tot acolo vezi datele masinii si traseul. Facebook promite ca va adauga noi aplicatii la noua sectiune Transportation, iar Reuters citeaza surse ce spun ca in ianuarie ar putea fi integrata aplicatia Lyft.

La inceput va fi disponibila o oferta prin care prima calatorie va fi gratuita, cu conditia sa fie in valoare de sub 20 de dolari.

Pentru Uber parteneriatul va inseamna un numar sporit de clienti, in timp ce Facebook mai adauga un serviciu care-i va creste profitabilitatea.

In Asia, aplicatia de mesagerie WeChat are deja astfel de servicii integrate