​Numarul de utilizatori de internet va ajunge la 3,2 miliarde anul viitor, ceea ce inseamna 44% din populatia globului, arata estimarile IDC care a publicat un studiu despre cresterea internetului mobil. Numarul celor care acceseaza internetul de pe dispozitive mobile va trece de doua miliarde, datorita cresterilor din tari precum China, India si Indonezia.

Numarul total de useri care acceseaza internetul de pe smartphone sau/si tableta va creste in medie cu 2%/an pana in 2020, insa mult mai spectaculos este procentul de crestere pentru cei care acceseaza internetul exclusiv de pe mobil: avans de 25%/an.

In general oamenii luau contact cu internetul pe desktop sau laptop, insa in ultimii ani, aparitia unor tablete si smartphone-uri ultra-ieftine a facut ca extrem de multi useri sa aiba prima experienta online pe aceste dispozitive portabile pe care in medie se sta din ce in ce mai mult.

Se schimba si activitatile pe care oamenii le desfasoara de pe dispozitivele mobile, peste un miliard de oameni folosind servicii de internet banking, streaming de muzica sau site-uri de job-uri, in timp ce e-mail-ul este consultat de aproape toti userii de internet mobil.

O modificare esentiala este ca mobilele devin dispozitive de pe care oamenii fac in mod curent achizitii, fie ca este vorba de aplicatii, fie ca vorbim de bilete de avion, carti sau DVD-uri.