Pe 20 decembrie 1990, la CERN, Tim Berners-Lee a creat primul site web, o pagina uluitor de simpla, daca o judecam dupa standardele de azi, insa extrem de importanta pentru acele vremuri. Site-ul exista inca, fiind "readus la viata" de CERN.

Primul site webFoto: Hotnews

Primul site web a fost creat pe 20 decembrie 1990, dar nu a devenit public decat in august 1991 si continea explicatii despre cum functiona proiectul hypertext dezvoltat de Berners-Lee.

El a inventat in 1989 World Wide Web-ul, ca o modalitate prin care institutele de cercetare din toata lumea sa faca schimb rapid de informatii, iar primul site web, creat in decembrie 1990, continea descrieri despre cum sa instalezi un server si cum sa accesezi continutul distribuit de altii.

WWW-ul a evoluat enorm de atunci, iar acel prim site este extraordinar de simplu, in comparatie de continutul fantastic de divers aflat acum pe web.

Atunci, parea de domeniul SF-ul vremea in care poti gasi aproape orice informatie pe un mic smartphone sau pe (un si mai mic) ceas inteligent.