Google a anuntat ca are in vedere eliminarea parolelor pentru a facilita accesul utilizatorilor la serviciile pe care le ofera, compania testand in prezent modalitatea de folosire a acestora in varianta pentru dispozitive mobile, fara a avea nevoie de un cuvant secret, informeaza elpais.com, citat de Mediafax.

Pentru ca parolele, care contin litere si cifre, sunt greu de memorat, iar acestea nu asigura securitatea postei electronice a utilizatorului si pentru a elimina cei doi sau mai multi pasi pentru crearea sau accesarea unui cont de e-mail, Google testeaza un nou sistem.

Testul se face cu ajutorul unui grup de utilizatori ai serviciilor Google, iar cheia este telefonul mobil. Va fi suficient ca utilizatorul sa-si scrie adresa de e-mail. Acesta va primi un mesaj si va confirma daca, intr-adevar, este el cel care doreste sa acceseze contul de pe un alt dispozitiv.

Compania nu a dezvaluit tipul de dispozitive pe care se testeaza sistemul si nici numarul de utilizatori inclusi in acest program, insa unul dintre acestia, Rohit Paul, foloseste un telefon mobil Nexus 6p, lansat in 2015, de companiile Mountain View si Huawei.

Noul sistem nu va elimina complet parola, acesta o va cere in momentul in care va detecta un comportament suspect al utilizatorului.