Samsung a anuntat ca intreaga sa linie de Smart TV-uri din 2016 va fi compatibila cu tehnologia Internet of Things (IoT) si va beneficia de conexiune la platforma SmartThings. Televizoarele SUHD se pot conecta si pot controla dispozitive Samsung si senzori SmartThings, dar si alte peste 200 de dispozitive compatibile SmartThings. Acestea includ de la lumini conectate si incuietori, la termostate si camere video realizate de producatori terti,

IoT TVFoto: Samsung

La CES 2016, Samsung va prezenta televizoarele viitorului si va demonstra modul in care noile Smart TV Samsung devin centrul dezvoltarii ecosistemului IoT.

Cu ajutorul unei camere video exterioare conectate la Samsung Smart TV, utilizatorii pot verifica daca au ajuns vizitatorii si pot sa deschida usa casei direct de pe canapea. Alertele senzorilor de miscare pot anunta pe ecranul televizorului atunci cand este detectata o miscare in afara casei, oferind astfel o securitate sporita a locuintei, chiar si atunci cand utilizatorii nu sunt acasa.

Televizoarele SUHD din gama Smart TV 2016 sunt de asemenea compatibile cu tehnologia IoT, ceea ce le transforma in centrul de comanda al caselor smart. Samsung a dezvoltat propriul hub de tehnologie IoT prin SmartThings pentru gama de televizoare SUHD 2016.

SmartThings este o platforma deschisa ce le permite utilizatorilor sa conecteze, sa administreze si sa controleze dispozitive si serviciile inteligente.

Televizoarele SUHD se pot conecta si pot controla dispozitive Samsung si senzori SmartThings, dar si alte peste 200 de dispozitive compatibile SmartThings. Acestea includ de la lumini conectate si incuietori, la termostate si camere video realizate de producatori terti, toate la cele mai inalte standarde de calitate. Pentru suport complet in cazul produselor compatibile SmartThings este necesar adaptorul SmartThings Extend USB.

SmartThings le permite utilizatorilor sa acceseze toate dispozitivele lor inteligente direct din smartphone sau din televizorul SUHD. Cu aplicatia SmartThings, oamenii se pot conecta si pot administra toate dispozitivele din casa inteligenta, dar si serviciile aferente, printr-o singura interfata intuitiva.

Toate televizoare SUHD 2016 vor fi compatibile cu tehnologia SmartThings, insa functionalitatile acesteia vor fi activate la nivel regional pe masura ce SmartThings va extinde disponibilitatea platformei.