Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, si-a propus ca in 2016 sa construiasca o forma simpla de inteligenta artificiala care sa-l ajute prin casa, dar si la munca. Va fi ceva in genul lui Jarvis din Iron man, a spus "Zuck" intr-o postare pe Facebook in care spune ca planuri are pe 2016. In trecut Zuckerberg si-a propus sa invete dialectul mandarin al limbii chineze si sa citeasca o carte la fiecare doua saptamani.

Mark ZuckerbergFoto: Captura YouTube

La fiecare inceput de an seful Facebook posteaza ce isi propune sa faca in acel an, iar acum subiectul este inteligenta artificiala.

El spune ca vrea sa construiasca o "forma simpla de inteligenta artificiala", pornind de la tehnologia existenta.

Mai precis, va studia exact in ce stadiu este tehnologia si va crea un asistent care sa-i recunoasca vocea si care sa-l ajute sa controleze totul in casa: becurile, temperatura etc. Se va folosi si de tehnologii de recunoastere faciala pentru ca asistentul electronic sa recunoasca automat cunsotiintele care vin in vizita si sa le deschida usa. Asistentul va fi astfel conceput incat sa-l avertizeze pe Zuckerberg daca se intampla ceva in camera copilului, iar legat de munca, forma simpla de AI il va ajuta sa vizioneze datele in interfata de realitate virtuala si sa construiasca noi servicii. Zuckerberg promite ca va da pe parcursul anului detalii despre evolutia proeictului

Facebook are trei laboratoare de inteligenta artificiala, in Silicon Valley, New York si Paris.