​Compania Oculus VR, parte a Facebook, va incepe miercuri sa preia comenzi pentru "ochelarii" de realitate virtuala Oculus Rift, unul dintre cele mai asteptate gadget-uri din piata. Nu s-a anuntat pretul, insa este de asteptat sa fie in jurul a 1.500 de dolari.

Oculus Crescent BayFoto: Oculus VR

Oculus, compania care a creat mai multe dispozitive vizuale pentru realitate virtuala, a prezentat in toamna lui 2014 un nou prototip la care calitatea imaginilor este mai buna, timpii de raspuns sunt mai mici, iar sunetul este integrat in dispozitiv. Oculus, pentru care Facebook a platit doua miliarde dolari in primavara lui 2014, nu are inca un produs care sa fie vandut pentru consumatori, ci il furnizeaza doar dezvoltatorilor de aplicatii, in special jocuri video.

Oculus va primi din 6 ianuarie comenzi pentru dispozitiv, insa nu a comunicat si pretul. Este de asteptat insa sa coste aproximativ 1.500 de dolari, din care aproximativ 1.000 dolari reprezinta puternicul computer care face ca ochelarii sa fie superiori altor terminale VR.

Oculus VR este creatia lui Palmer Luckey un entuziast al aplicatiilor de realitate virtuala, iar prototipul de baza este Oculus Rift. Vorbim practic de un fel de ochelari ma mari ce iti permit sa percepi realitatea virtuala in jocurile video. Acesti ochelari, testati pana acum mai ales la jocuri video, se pot dovedi utili si in lucruri serioase, domeniile care se preteaza fiind diverse, de la arhitectura, la invatamant.