Samsung a prezentat la targul CES Las Vegas un frigider cu ecran de 21,5 inci si cu o functie prin care frigiderul isi pozeaza interiorul de fiecare data cand inchizi usa, fotografiile fiind apoi trimise pe smartphone-ul proprietarului. Frigiderul va costa cateva mii de dolari si este inca o dovada ca industria are aproape o obsesie pentru frigiderele "intesate" de ecrane, dar tehnologia devine tot mai ieftina. Compania spune ca daca esti la supermarket nu mai trebuie sa te intrebi daca ai in frigider alimentul X sau Y, ci e suficient sa te uiti pe selfie-urile frigiderului.

Frigiderul Samsung Family HubFoto: Samsung

Samsung a prezentat noul frigider Family Hub despre care spune ca deschide o noua categorie de tehnologie IoT integrata in aparatele electrocasnice.

Frigiderul dispune de un ecran tactil urias HD de 21,5 inci, fiind un "centru de comanda" digital pentru casa conectata, deoarece de la frigider poti controla diverse lucruri din casa, cum ar fi luminile.

Primele frigidere cu ecrane pe ele au aparut acum peste 15 ani, insa tehnologia a fost prezentata prea repede pentru vremea ei. In ultimii ani companii precum LG, Siemens si Bosch au prezentat frigidere smart care pot sa ajute in diverse moduri proprietarul si sa comunice cu el.

Unii spun ca este genial frigiderul care-si face singur poze si care in SUA poate singur sa comande o serie de alimente de pe internet, datorita unui parteneriat incheiat de companie cu Mastercard.

Altii spun ca este un produs scump, inutil si bizar, insa oricat de diferite ar fi parerile, cu siguranta ca un astfel de frigider nu se poate vinde in multe exemplare, fiindca va avea pretul unei masini second-hand decenta. In plus, vanzarile vor fi reduse si fiindca frigiderul este un aparat pe care consumatorii il schimba rar, de cele mai multe ori abia cand se strica.

Cum descrie Samsung frigiderul

Printre beneficiile frigiderului Family Hub se numara urmatoarele:

  • Gestionarea alimentelor: Trei camere foto integrate fac fotografii in interiorul frigiderului de fiecare data cand usa acestuia se inchide, pentru ca utilizatorii sa poata vedea ce alimente le-au mai ramas in frigider chiar pe smartphone-ul lor, oriunde s-ar afla. Samsung a incheiat un parteneriat cu MasterCard, iar utilizatorii pot gasi si achizitiona alimente de la diversi furnizori, chiar din propria bucatarie, procesul de achizitie fiind extrem de simplu si compatibil cu toate cardurile de debit si de credit emise de bancile din SUA.
  •  Comunicare: Frigiderul Samsung Family Hub le permite tuturor membrilor gospodariei sa scrie notite, sa faca fotografii si sa partajeze calendare sau alt tip de continut chiar pe ecranul frigiderului sau folosind smartphone-ul atunci cand nu sunt in casa.
  •   Tehnologia IoT: Frigiderul Samsung Family Hub este un produs conectat, dinamic, care va accelera serviciile Samsung IoT. De exemplu, utilizatorii vor putea verifica daca usile casei sunt incuiate si vor putea stinge luminile

din casa chiar de pe ecranul frigiderului.

  •     Divertisment conectat: Datorita boxelor integrate in frigiderul Family Hub, utilizatorii pot asculta muzica preferata sau pot viziona continutul TV preferat de pe televizoarele Samsung Smart pe ecranul frigiderului si il pot si conecta la boxele lor Bluetooth.