Site-ul de anunturi OLX.ro a avut un 2015 foarte bun, crescand mult mai ales pe partea de mobile unde au fost in medie 140.000 descarcari/luna pentru cele trei aplicatii. In total sunt in orice moment aproximativ 4 milioane de anunturi, iar zilnic sunt adaugate cateva zeci de mii de anunturi noi. Recent, OLX.ro a decis sa introduca taxa pentru anunturile din categoria auto, pretul fiind diferit in functie de modul de plata si de numarul de anunturi incluse in "pachet".

Sigla OLXFoto: olx.ro

Anul trecut, OLX.ro - care a preluat si tocmai.ro - si-a intarit pozitia de lider al categoriei de anunturi online, in decembrie 2015 avand cu 80% mai multi vizitatori comparativ cu aceeasi periada din 2014. In ultima luna a anului trecut, OLX.ro a fost cel mai vizitat site din Romania cu 9,4 milioane de vizitatori unici, peste 554 milioane de afisari si mai mult de 34 de milioane de vizite (conform SATI.ro, BRAT).

Aplicatiile OLX.ro pentru iOS, Android si Windows Phone au fost instalate anul trecut pe aproape doua milioane de terminale mobile. Astfel, in luna decembrie 2015 s-a inregistrat o crestere de 190% fata de aceeasi perioada din 2014.

Cu un numar de aproximativ 140.000 de descarcari in fiecare luna, toate cele trei aplicatii OLX.ro ocupa primul loc in categoriile de care apartin: Lifestyle pentru Windows Phone si iOS, respectiv categoria Shopping pentru Android.

Anul trecut romanii au incarcat pe site peste 14 milioane de oferte noi. Inregistrand o medie lunara de aproximativ un milion de anunturi noi inregistrate in cadrul platformei, categoriile preferate de romani au fost Electronice si Electrocasnice, cu un total de 3,8 milioane de anunturi noi, Auto, Moto si Ambarcatiuni cu peste 3,4 milioane oferte si Imobiliare cu 1,8 milioane. De asemenea, Locuri de munca a fost categoria cu una dintre cele mai semnificative cresteri de anul trecut, avand cu peste 140% mai multe anunturi fata de 2014.

De asemenea, romanii si-au demonstrat din nou creativitatea in realizarea unor oferte inedite si pline de umor precum: crucea scoasa din apa de Boboteaza, ghidul de agatat la Vama Veche si la BAC, pupicii de neuitat cu ocazia Valentine’s Day sau sarmalele cu ravas de Craciun.

Cele mai "piperate" preturi listate au fost semnalate in categoria Imobiliare, cu sume variind intre 10 si 19 milioane de euro pentru terenuri agricole sau spatii mari de birouri aflate in centre urbane.

La final de 2015 OLX.ro a aplicat o schimbare majora: va taxa anunturile din categoria Auto. Mai exact, in subcategoria autoturisme se plateste de la primul anunt. Pretul este de la 2.8 euro/anunt, in cazul in care este achizitionat pachetul de 30 de anunturi. Daca user-ul doreste sa posteze doar un singur anunt, pretul este de 4.8 euro.

In subcategoriile Ambarcatiuni, Camioane si Motociclete, se plateste de la al doilea anunt postat in subcategorie. In subcategoria Piese se pot posta 50 de anunturi gratuite, plata se face incepand cu anuntul 51. Costurile difera in functie de fiecare subcategorie in parte.