​Foxconn, compania taiwaneza care asambleaza smartphone-uri si tablete de top, ar fi oferit 5,3 miliarde dolari pentru a cumpara gigantul japonez de electronice Sharp, spun surse citate de Wall Street Journal. Sharp s-a imprumutat de doua ori la banci pentru a supravietui, dar e de asteptat ca un fond de investitii sustinut de japonezi sa faca o oferta competitiva pentru ca tehnologia Sharp sa nu ajunga la o companie straina.

Actiunile Sharp au crescut cu 20% dupa aparitia zvonurilor, mai ales ca rar au aparut vesti bune legate de Sharp in ultimii ani, compania fiind afectata de concurenta tot mai dura venita din partea companiilor chineze.

Reuters scrie insa ca, desi oferta Foxconn este redutabila. un fond de investitii sustinut de guvernul japonez va veni cu o oferta pentru Sharp. Fondul se numeste Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) si, in caz ca ar reusi sa cumpere Sharp, are intentia de a uni divizia de electrocasnice a companiei cu divizia similara a Toshiba.

Sharp a facut in ultimii trei ani de doua ori imprumuturi la banci pentru a se salva si pana in martie trebuie sa plateasca datorii de aproximativ 4 miliarde dolari.

Foxconn, celebra pentru uriasele fabrici din China, a promis ca nu va inlocui conducerea Sharp, tocmai in ideea ca japonezii sa fie linistiti ca una dintre companiile simbol nu va fi instrainata.