​Actiunile retelei sociale profesionale Linkedin au scazut cu un sever 28% in sedinta de post-tranzactionare de joi din cauza anuntului companiei care estimeaza rezultate financiare sub asteptarile analistilor pentru acest an. Compania are 400 milioane de useri, insa greu mai poate creste, iar unele servicii lansate recent au fost suspendate fiindca nu au avut succes. Capitalizarea de piata a retelei este de 25 miliarde dolari.

Logo LinkedinFoto: Hotnews

Linkedin a raportat pierderi de 8 milioane dolari anul trecut, fata de profit de trei milioane dolari in 2014.

Actiunile companiei au scazut cu 28% in sedinta de post-tranzactionare, joi la bursa, cotatia ajungand la jumatate fata de maximul istoric de acum un an.

Compania a inchis o parte dintre serviciile de marketing business to business, iar acest lucru inseamna ca veniturile anuale vor scadea cu 50 miloane dolari. Si veniturile din publicitate vor scadea anul acesta, mai ales ca anul de referinta 2015 a fost foarte bun, foarte greu de egalat.

Investitorii s-au ingrijorat fiindca asteptarile financiare ale Linkedin in acest an sunt mult sub cele ale Wall Street. Astfel, compania estimeaza venituri de 820 milioane dolari in Q1 si de 3,6-3,65 mld dolari pentru intreg anul, in timp ce analistii se asteaptau la 867 mil pentru Q1 si la 3,69 mld dolari pentru tot anul.

Reteaua avea o capitalizare de sase miliarde dolari cand s-a listat, maximul a fost de 37 miliarde dolari, iar in prezent a ajuns la 25 miliarde dolari.

Surse: CNET, Financial Times