​Twitter face o noua incercare de a atrage cat mai multi utilizatori, anuntand ca schimba modul in care mesajele sunt prezentate pe Timeline. Practic exista si o versiune in care se renunta la ordinea invers cronologica si algoritmii aleg mesajele care ar putea fi de cel mai mare interes pentru useri. Dupa scandalul izbucnit in weekend-ul trecut, cand au aparut zvonurile despre schimbarea news-feed-ului, Twitter a tinut sa mentioneze ca modificarile de acum sunt optionale.

Foto:

Optiunea numita “Show me the best Tweets first” prezinta mesajele care au cele mai mari sanse sa-l fi interesat pe utilizator cat timp nu a mai intrat pe retea. Sunt alese de algortimi in functie de cum a interactionat userul pe retea, dar si in functie de alti factori.

In partea de sus a Timeline-ului vor fi afisate aceste tweet-uri selectate de algoritmi, iar sub ele va fi fluxul normal in ordine invers cronologica. Printr-o simpla actualizare a Timeline-ului, dispar mesajele selectate de algoritm si raman cele obisnuite.

Dupa protestele din week-end, Twitter a tinut sa mentioneze ca noua functie poate fi usor dezactivata de catre cei care nu o considera utila, compania adaugand ca cei care au testat-o au dat feedback pozitiv.

Un articol de pe Buzzfeed a creat duminica nebunie pe Twitter, zvonul fiind ca reteaua de socializare va afisa mesajele nu in ordfine invers cronologica, ci in functie de un algoritm care va da prioritate celor relevante.

Multi dintre utilizatorii Twitter spun ca folosesc reteaua fiindca este mult diferita de Facebook unde algoritmi sofisticati decid ce vezi pe Newsfeed si ai tot mai putin control.

Modificarile anuntate acum sunt modeste in comparatie cu cele din zvonuri si faptul ca nu sunt obligatorii, ii va linisti pe multi. Apar insa deja intrebarile: nu vor fi oare obligatorii in viitor?