Dintre toate lichidele pe care le puteti scapa din greseala pe laptop, cel de care puteti scapa cel mai usor este apa. In cazul in care va aflati printre cei carora li s-a intamplat acest lucru, trebui sa stiti ca exista o serie de pasi pe care ii puteti urma pentru a elimina apa din interior si pentru a preveni orice stricaciune adusa dispozitivului, potrivitPlaytech.

Inainte de toate, trebuie sa stiti ca acest ghid este valabil doar in cazul in care aveti de-a face cu apa. Bauturile care contin zahar, sau bauturi alcoolice sunt mult mai periculoase si necesita mai multa atentie pe parcursul operatiunii de curatare. In astfel de situatii, puteti sa urmati primii patru pasi ai acestui ghid. Insa din cauza cantitatii mari de reziduuri pe care o pot lasa aceste lichide, este recomandat sa apelati la un service specializat inainte de a reporni dispozitivul.

Imediat dupa ce ati scapat lichid pe laptop va trebui sa-l scoateti din priza. Acesta este primul si cel mai important pas deoarece este vizata si siguranta utilizatorului.

2. Scoateti bateria

Pasul 3. Tineti laptopul intr-un unghi pentru a nu lasa apa sa patrunda in interiorul laptopului.

4. Stergeti laptopul cu prosoape de hartie in toate zonele umede pe care le vedeti.

5. Pentru a scapa de umezeala din interior sunt 2 metode:

a) Sa introduci laptopul intr-un recipient sau punga de plastic sigilata,punand boabe de orez care sa absoarba umezeala.

b) Sa lasi laptopul intr-un loc uscat iar umezeala sa dispara in mod natural. Asteapta cel putin 48 ore ca sa fii sigur ca toate piesele sunt uscate. Dupa 24 sau 48 de ore, incercati sa porniti laptopul (eventual, fara baterie), iar daca totul functioneaza in mod corespunzator in urmatoarea perioada, va felicitam! Va numarati printre cei norocosi.