​Si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, ia apararea Apple in scandalul in care compania se opune cererii FBI care vrea ca iPhone-ul unui terorist sa fie deblocat, pentru ca datele de pe el sa fie recuperate. Prezent la Mobile World Congress Barcelona, Zuckerberg spune ca este foarte importanta criptarea, iar un backdoor nu ar ajuta deloc. El spune ca Facebook va lupta ca pe retea sa nu existe continut pro-ISIS.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zuckerberg spune, citat de USA Today, ca Facebook este de partea Apple deoarece criptarea este o unealta importanta. El a adaugat ca nici crearea unui backdoor nu este o solutie eficienta fiindca nu are cum creste securitatea si nici nu ne-ar indrepta spre o directie buna.

Atat Apple, cat si alte companii americane mari de tehnologie, spun ca este extrem de importanta criptarea datelor, fiindca doar asa s-a castigat increderea clientilor. Autoritatile au o opinie cu totul diferita si spun ca nivelul ultra-sofisticat de criptare permite teroristilor sa planuiasca atacuri fara a fi prinsi si anchetele sunt franate

Apple se opune unei cereri venite din partea FBI de deblocare a unui iPhone 5C recuperat de la Syed Rizwan Farook, cel care impreuna cu sotia sa au deschis focul, in data de 2 decembrie 2015, ucigand 14 oameni, in San Bernardino, California.

Seful Facebook admite ca este o mare responsabilitate fiindca pe retea poate fi promovat continut in favoarea terorismului si promite ca politicile Facebook vor fi cat se poate de severe.

Mai multe companii americane mari de tehnologie si-au exprimat sprijinul fata de Apple, insa cu tonuri diferite de vehementa. Google si Facebook au fost mai explicite, in timp ce Microsoft, Yahoo si Twitter si-au aratat sustinerea intr-un mod mai rezervat.