Somy extinde brand-ul Xperia dincolo de smartphone-uri si tablete, iar la Mobile World Congress a prezentat castile wireless Xperia Ear care se conecteaza cu telefonul cu Android si raspund la comenzi vocale avansate. Compania ar vrea ca aceste casti care se lanseaza la vara sa fie un asistent digital in viata de zi cu zi, dar produsul trebuie sa depaseasca anumite bariere pentru a deveni un succes. Sony a lansat si trei noi telefoane, insa vanzarile companiei au scazut cu 27% in segment anul trecut, compania avand sub un procent din piata mondiala.

Sony Xperia EarFoto: Hotnews

Sony spune ca Xperia Ear poate deveni un asistent virtual care raspunde la comenzi vocale si iti poate aminti diverse lucruri de care ai nevoie. Relatand lansarea, presa internationala face comparatie cu filmul Her si mentioneaza conceptul de inteligenta artificiala.

Insa produsul are multe de dovedit, fiindca Sony il prezinta in cuvinte elogioase. Xperia Ear reprezinta o noua generatie de casti wireless care isi propun sa revolutioneze modul in care comunicam, spune compania.

Xperia Ear furnizeaza informatii pretioase despre programul posesorului, despre vreme sau despre cele mai recente stiri, Tehnologia Sony de recunoastere a vocii permite raspunderea la comenzi vocale pentru a putea realiza vocal apeluri, navigari pe Internet, pentru a dicta mesaje sau naviga in anumite foldere.

Se conecteaza la telefonul cu Android via NFC sau Bluetoothᅡ si se leaga la o aplicatie gazda, unde pot fi personalizate setarile, inclusiv informatiile de care este nevoie la conectarea pentru prima oara dimineata.

Husa functioneaza ca incarcator, autonomia fiind de trei ore si jumatate la folosire continua sau de o zi la utilizare normala.

Insa castile cu Bluetooth nu sunt foarte populare in randul consumatorilor iar smartphone-urile cu Android au deja functii tot mai bune de comenzi vocale prin Google Now care intelege lucruri tot mai complexe.

Xperia Ear va fi disponibil din vara anului 2016.