​Microsoft face un pas important dincolo de sistemul de operare Windows, lansand o versiune pentru Linux a sistemului de gestionare a bazelor de date SQL Server. Produsul rula pana acum numai pe Windows, iar lansarea versiunii de Linux este unul din momentele esentiale de cand conducerea companiei a fost preluata de Satya Nadella, noteaza Financial Times.

SQL Server for LinuxFoto: Microsoft

SQL Server pentru Linux este disponibil ca preview, iar lansarea este programata pentru mijlocul lui 2017. Produsul se adreseaza companiilor si are in piata concurenta de la Oracle, dar si de la companii care furnizeaza produse open-source.

Atitudinea Microsoft s-a schimbat mult in "era" lui Satya Nadella. Fostul CEO Steve Ballmer spusese demult ca Linux este un cancer, acum cel care conduce compania spune ca Microsoft trebuie sa se adreseze intregii piete si sa profite de cat mai multe oportunitati.

Nadella vrea sa schimbe strategia Microsoft care trebuie sa obtina venituri mai mari si in afara sistemului de operare Windows, mai ales ca in piata smartphone-urilor, cota de piata a companiei este extrem de mica.

Compania a anuntat si ultimul timp si alte miscari dincolo de Windows. De exemplu, Office 365 poate rula si pe smartphone-uri cu Android si iOS.