​Programul de inteligenta artificiala AlphaGo dezvoltat de Google l-a invins pentru a doua oara pe campionul mondial la jocul de GO, sud-coreeanul Lee Se-dol. Urmatorul meci este sambata si daca va fi castigat de computer, AlphaGo va castiga intalnirea gandita sa aiba cinci meciuri. Meciul s-a tinut la Seul si este prma oara cand un computer este atat de performant incat poate sa faca fata celor mai buni jucatori de GO. Anul trecut programul de inteligenta artificiala l-a invins si pe campionul european.

Tabla jocului de GoFoto: Captura YouTube

Computerul a obtinut miercuri prima victorie in meciul cu Lee, iar scorul a ajuns joi la 2-0.

Lee Se-dol joaca de la 12 ani, iar la 17 ani a castigat primul dintre cele 18 titluri mondiale pe care le detine.

GO este un joc de strategie ce consta in plasarea unor piese albe si negre (stones) pe o tabla 19X19 cu 361 de pozitii. Este unul dintre cele mai complicate jocuri create vreodata, in el contand foarte mult intuitia de moment. Scopul este sa controlezi peste jumatate din tabla de joc. Go a fost inventat in China, acum cateva mii de ani.

Jocul este mult mai complex decat sahul si este mult mai greu de estimat cine va castiga. La inceput sunt 361 de mutari posibile si la un moment dat sunt in medie 200 de pozitii vacante pe tabla, fata de 20 in medie, la sah. In plus, daca un joc de sah se termina in medie in 80 de mutari, la Go numarul este aproape dublu.