​Dan Bulucea, actualul Country Director al Google Romania va prelua un nou rol in cadrul Google - director New Business pentru regiunea Asia Pacific, dupa mai bine de cinci ani in care s-a aflat la conducerea subsidiarei locale.

Dan BuluceaFoto: Google

Dan Bulucea a fost responsabil pentru dezvoltarea prezentei si strategiei Google in Romania, de la deschiderea biroului local in 2010. El va lucra in biroul Google din Singapore, “avand obiectivul de a dezvolta noi oportunitati de afaceri in regiunea Asia-Pacific, din Japonia, China sau India pana in Australia si Noua Zeelanda”, potrivit anuntului facut de companie. Dar, ramane la conducerea biroului local pana la numirea unui nou Country Director pentru Google Romania.

Inainte de a prelua conducerea subsidiarei locale a Google, Dan Bulucea a lucrat timp de 12 ani in cadrul Microsoft Romania, din care, timp de patru a fost Business & Marketing Director.

Google are 9.000 de angajati in tarile UE si numarul total pentru zona EMEA este de 11.000. In Dublin sunt 4 - 5.000, iar restul sunt raspandiiti in aproape toate tarile, in functie de marimea econmiei digitale din fiecare tara. Dupa Irlanda, cei mai multi angajati sunt in Marea Britanie, Franta si Germania. In Romania sunt 15 angajati, iar in Polonia sunt 400. Pe plan mondial Google are peste 50.000 de angajati, iar numarul a crescut rapid fiindca in 2009 erau sub 20.000.