​Sony a anuntat ca in octombrie va lansa pe piata primul sau dispozitiv de realitate virtuala, PlayStation VR care dispune de un ecran de 5,7 inci si pe care vor disponibile 50 de jocuri pana la final de an. Compania spusese in trecut ca dispozitivul va fi lansat in prima jumatate a anului, insa nu a putut respecta termenul. Un avantaj este insa ca dispozitivul Sony este mai ieftin decat HTC Vive si Oculus Rift.

Sony PlayStation VRFoto: Sony

Ecranul dispozitivului este de 5,7 inci cu rezolutie 1920×1080, casca in sine cantareste 610 grame, iar unitatea de procesare, 365 de grame.

Pretul de 399 euro nu include controlere si nici camera PlayStation. Pretul este atuul principal, in SUA fiind cu 200 dolari mai mic decat la Oculus Rift si cu 400 dolari sub HTC Vive, ambele functionand doar conectate la computere performante cu configuratii de 1.000 de dolari. Calitatea imaginilor pe casca Sony este insa sub calitatea de la celelalte doua dispozitive.

Peste 50 de jocuri vor fi disponibile pentru Sony VR pana la final de an, iar in prezent 230 de dezvoltatori lucreaza pentru a crea continut, spune compania.

PlayStation VR poate fi utilizata de posesorii de console PS4, ceea ce deja ii da un bun punct de pornire, consola avand pana acum vanzari de 36 milioane unitati.

PlayStation VR a fost prezentata ca si concept acum doi ani, sub numele de cod Morpheus.

Andrew House, presedinte al Sony Computer Entertainment, a spus pentru Financial Times ca grupul japonez nu a facut rabat la calitate pentru a scoate dispozitivul pe piata cu un pret cat mai mic. El a spus ca, tinand cont de toti factorii, experienta pe Sony VR va fi asemanatoare cu cea de pe terminalele HTC si Oculus.

El a admis ca Playstation VR se adreseaza in prima faza posesorilor de console PS4 care au investit deja si intr-o colectie de jocuri.