Directorii companiei-mama a Google, Alphabet Inc., au scos la vanzare compania care a dezvoltat robotii ce au uimit - si infricosat putin - lumea in luna februarie, cand zeci de milioane de oameni au vizionat pe Youtube imaginile cu acestia.

Robotul AtlasFoto: Captura YouTube

Dedicati ideii de a genera profit prin numeroasele companii de sub umbrela sa, sefii Alphabet au ajuns la concluzia ca Boston Dynamics nu prea are sanse sa realizeze un produs pentru piata in urmatorii ani asa ca au scos-o la vanzare, potrivit unor persoane ce cunosc planurile companiei, citate de Bloomberg.

Printre posibilii cumparatori se numara Toyota Research Institute (divizie Toyota Motors) si Amazon.com Inc., ce creeaza roboti pentru depozitele sale. Cele trei companii au refuzat sa comenteze sau nu au raspuns solicitarilor Bloomberg.

Clipul video facut public pe 23 februarie arata un robot ce merge prin zapada si reuseste sa-si tina echilibrul, altul ce ridica si pune pe raft cutii si isi mentine echilibrul cand este impins sau se ridica dupa ce este trantit jos.