Este bine stiut faptul ca marea problema a smartphone-urilor in ziua de astazi este autonomia slaba a bateriilor folosite. Din aceasta cauza, echipe de cercetatori din toata lumea lucreaza de ceva vreme pentru crearea unor acumulatori mai buni. Cei de la MIT, de exemplu, s-au gandit la o solutie foarte interesanta: implementarea unor baterii pe baza de zahar,scrie Playtech.

Intr-adevar, acestea ar putea avea, in cel mai bun caz, o autonomie la fel de buna precum modelele din ziua de azi. Dar in cazul in care nu aveti acces la o priza sau la un incarcator, putin zahar s-ar putea sa va garanteze cateva ore de folosire in plus. Oricat de interesanta ar parea aceasta tehnologie, trebuie sa stiti ca nu este prima oara cand auzim de ea. In urma cu aproximativ doi ani de zile, mentionam ca, spre deosebire de alte tehnologii, ca pilele de hidrogen sau celulele cu metanol, solutia de zahar folosita in aceste celule nu este exploziva sau inflamabila. Conofrm site-ului BGR, cercetatorii de la MIT au incalzit nanotuburi de carbon, pentru a produce energie, folosindu-se doar de zahar.

Pentru moment, tehnologia a fost folosita doar pentru alimentarea unor lumini LED, dar ar putea fi folosita in viitor si in misiunile in spatiu.