FBI a apelat la o companie israeliana pentru a decripta controversatul iPhone al atacatorului din San Bernardino
Cellebrite este o filiala a grupului japonez Sun Corp si este cunoscuta in domeniul "digital forensic", al "legistilor digitali", care se refera la recuperarea de informatii stocate pe dispozitive mobile.
Cellebrite este una dintre cele mai cunoscute companii din domeniu si furnizeaza servicii de decriptare autoritatilor din multe tari. Compania are contract cu FBI din 2013. Cellebrite nu a dorit sa comenteze informatiile.
Daca FBI va decripta telefonul cu ajutorul expertilor Cellebrite, cei de la Apple vor fi furiosi. Juristii Apple au declarat recent ca vor cere guvernului sa-si dezvaluie metodele daca reusesc sa acceseze smartphone-ul.
Gigantul din domeniul tehnologiei a intrat in februarie intr-un conflict major cu administratia Obama pe tema securitatii computerelor si criptarii dupa ce un judecator federal din Los Angeles a cerut Apple sa furnizeze software si asistenta tehnica investigatorilor.
Tim Cook, CEO al Apple, a explicat ca cererea FBI ar reprezenta un echivalent software al cancerului.

DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice
Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare
EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2
De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Rezultat: utilizator dum_i = molusca.
Apple nu se opune și nu s-a opus decriptării telefonului în cauză dacă cererea FBI nu conținea revendicarea de a scrie software de tip backdoor pentru toate terminalele iOS.
La asta se opune Apple, si bine face. Ce sens are criptarea dacă există backdoor sau cheie universală? Întrebați un expert in securitate cibernetică. Și cu toate sistemele de criptare sau fără chei de criptare universale sistemele informatice sunt vulnerabile.
Cei de la Apple nu vor fi furioși pentru decriptarea unui terminal specific. Ar fi fost furioși dacă li se impunea de către justiție să creeze acel cod de intrare pentru FBI. Dar o vor face dacă li se va cere prin justiție. Ei încearcă prevenirea creării precedentului, care deschide Apple la diverse cereri similare din orice alt colț al lumii. De ce China nu ar cere același lucru împotriva "teroriștilor" din țara lor. Așadar subiectul e mult mai profund decât lasă să se înțeleagă în articol.
Pont: De urmărit episoade ale Bloomberg West pe teme tehnologice. Dezbaterile și Interviurile sunt iluminate pentru costul celor 45 de minute. Ies de acolo articole excelente. În plus există avantajul posibilității repetării înregistrării sau căutării în emisiunile anterioare. ;)
Mi se pare absolut jenant si periculos sa refuzi o astfel de cerere, atat timp cat este necesara intr-o investigatie criminala pe terorism.
Eu as interzice criptarea de tot. sa fim seriosi, are nevoie un utilizator obisnuit de asa ceva?
Iar argumentul interzicerii criptării e de-a dreptul ilar. E ca și cum ai fi împotriva libertății de exprimare doar pentru că tu nu ai nimic de zis.
Caută pe net de ce argumentul "nu am nimic de ascuns" e negândit. Dacă nu ți-ai pus tu problema lăsai pe alții care și-au pus-o să ți-o clarifice. Și nu, nu e doar fundul tău in joc ci milioane de oameni on diferite regimuri mai mult sau mai puțin represive.
Un mare om spunea: "dacă ai minte fă-o liberă" (sic!) ;)
http://www.bbc.com/news/technology-35601035
Succese nebănuite! ;)