VIDEO Microsoft a facut o demosntratie de "holoportare", o teleportare a hologramelor
"Ochelarii" Hololens au procesoare de imagine si genereaza holograme, imaginile 3D ale unor obiecte putand fi vazute in combinatie cu mediul din jurul utilizatorului, acest imagini putand fi controlate cu ajutorul mainilor, dar si cu ochiul. Spre exemplu, poti avea un mic castel virtual 3D pe masa din bucatarie si il poti misca sau ii poti schimba forma.
Acum, cu doar cateva zile inaintea lansarii ochelarilor pentru dezvoltatorii dornici sa creeze aplicatii, compania prezinta o demonstratie spectaculoasa cu holograme si cu posibilitatea de a le...teleporta.
Holoportarea se refera la faptul ca o multime de camere 3D inregistreaza miscarile si spusele unui om intr-o camera si computere cu mare putere de procesare permit recreerea unor holograme ale persoanelor intr-un alt spatiu, acest holograme putand fi vizionate prin intermediul ochelarilor HoloLens.
Este o demonstratie si tehnologia este inca scumpa pentru a fi folosita pe scara larga, insa ne putem imagina ca in viitorul indepartat vom putea interactiona cu hologramele si o discutie cu o persoana draga aflata la distanta ar putea fi insotita de interactiunea cu holograma acestei persoane. Tehnologia permite si micsorarea hologramelor, ca in filmele cu liliputani.
Compania a anuntat in ianuarie 2015 ochelarii HoloLens de realitate augmentata, iar in aprilie si octombrie a facut demonstratii ale tehnologiei. Este unul dintre cele mai asteptate terminale, dat fiind ca este diferit fata de ce exista pe piata. Pe 30 martie ochelarii ajung la dezvoltatori, insa pretul nu este mic: 3.000 de dolari.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Orban: Cine atacă premierul trebuie să plece acasă /Cîțu: Le aduc aminte colegilor din coaliție că au de făcut o nominalizare pentru Ministerul Sănătății / Mandatul cu care USR-PLUS merge în ședința coaliției
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
Pai daca d-alde d-astia nu cheltuie banii pe astfel de idei/concepte/tehnologii, tu nu ai tine astazi in mana un smartphone, spre exemplu.