HP a anuntat marti laptop-ul Spectre, un "ultraportabil" cu ecran de 13,3 inci, 1,1 kg greutate si un pret ce porneste de la 1.170 dolari. Modelul este cel mai subtire laptop din piata si poate fi comandat incepand cu 25 aprilie in SUA. HP reintra in zona laptop-urilor ultra-premium unde domina MacBook-urile. Preturile in Europa pornesc de l1 1.199 euro, livrarile incep in iunie.

HP SpectreFoto: Hewlett Packard

Spectre 13.3 are doar 10,4 mm grosime, ceea ce il face cel mai subtire laptop din piata. Spre comparatie, Apple iPad Pro are 13,5 mm grosime, Apple MacBook 12 are 12,5 mm, iar Lenovo Yoga Pro are 13 mm.

Sunt disponibile versiuni cu procesoare Intel Core i5, respectiv Core i7, iar ecranul are o rezolutie de 1920x1080 IPS, protejat de un strat de Gorilla Glass 4. Memoria RAM este de 8 GB, iar stocarea, 512 GB SSD. Ecranul NU este tactil.

Structura este din fibra de carbon, finisajele sunt premium, cu cupru lucios, iar difuzoarele sunt Bang & Olufsen.

Pe laptop este prezent noul logo HP, iar bateria are o autonomie de 9,5 ore de video playback. Inchiderea este inspirata de mobilierul de lux, exista trei porturi USB-C, iar pretul de pornire va fi de 1.169 dolari. La Best Buy, tot in SUA, va putea fi comandata o configuratie speciala la 1.249 dolari.

HP Inc, compania care produce PC-uri, s-a separat acum cinci luni de Hewlett-Packard Enterprise. Compania vinde mai ales Chromebooks, modele mai ieftine ce utilizeaza sistemul de operare Chrome de la Google.