​De la inceputul lunii aprilie, compania aeriana KLM a introdus optiunea prin care pasagerii sai pot primi direct pe mesageria Facebook confirmarea rezervarii, cartea de imbarcare si verificarea status-ului zborurilor. Boarding pass-urile electronice sunt folosite de ani buni, insa acum vine noutatea conversationala, pasagerii putand cere diverse informatii de pe interfata familiara de Messenger.

KLM pe Facebook MessengerFoto: KLM

Astfel, KLM devine prima companie aeriana la nivel mondial care isi extinde serviciile disponibile prin intermediul Facebook Messenger. Pe langa posibilitatea de a primi detaliile zborului pe e-mail sau sms, de luna aceasta pasagerii vor putea opta pentru a primi toate aceste informatii si pe Facebook.

Pasagerii care au intrebari pot contacta compania aeriana direct prin Messenger. 200 de agenti sunt disponibili 24 de ore din 24, in 13 limbi diferite.

Serviciul de Messenger va fi disponibil tuturor clientilor KLM care rezerva bilete prin intermediul KLM.com si care opteaza pentru a primi informatii prin Messenger.

„ Anul trecut am activat butonul Messenger de pe pagina noastră de Facebook, care permite clienților să contacteze KLM direct prin mesageria privată. Numarul cazurilor a crescut cu 40%, ceea ce arată ca pasagerii nostri apreciază această formă de comunicare. Acum ducem serviciul nostru pentru clienți cu un pas mai departe, oferindu-le posibilitatea de a primi toate documentele de zbor și informațiile relevante într-o singură informare prin Messenger.„ spune Pieter Elbers, presedinte si CEO KLM.