Cum a contribuit epidemia de SARS la progresul internetului in China - O ipoteza inedita
Duncan Clark, scrie intr-o carte despre gigantul online Alibaba, ca in 2003, cand epidemia de SARS a speriat zeci de milioane de chinezi, s-au pus bazele revolutiei internetului in China.
Pentru ca oamenii au stat in casa chiar si saptamani intregi, a crescut numarul de mesaje text trimise, iar companii precum China Mobile au avut de castigat. Traficul a crescut si pe cele mai mari trei portaluri internet chineze: Sina, Sohu si NetEase, acestea parafand si intelegeri cu operatorii telecom.
Atunci a crescut mult interesul investitorilor pentru companiile chineze de tehnologie, a crescut mult utilizarea telefoanelor mobile si dorinta pentru internet broadband s-a instalat si ea.
Epidemia de SARS a coincis cu introducerea ofertelor de internet de mare viteza pentru clientii persoane fizice. A fost o intamplare, insa una fericita fiindca oamenii, nevoiti fiind sa stea mult acasa, au vazut cat de multe lucruri pot face cu aceste super-conexiuni.
Tot in perioada SARS s-a petrecut si un eveniment esential in evolutia Alibaba. Fondatorul Jack Ma si-a trimis angajatii acasa pentru a-i feri de infectare, iar o echipa "cantonata" intr-un apartament din Hangzhou a primit de la Ma o sarcina deloc usoara: sa vina cu o noua idee de dezvoltare pentru companie.
Acum 12 ani Alibaba era un serviciu extrem de mic, business to business. Atunci, in acel apartamant s-a nascut planul de a dezvolta magazinul online Taobao care acum e folosit de peste 300 milioane de oameni.

Guvernul cu o singură femeie ministru a numit doar patru femei în funcția de prefect
11 lucruri pe care poate nu le știai despre femeile românce
Sir Alex Ferguson, frica de singurătate, mintea care-ți joacă feste și întrebarea firească: "Ce se întâmplă atunci când mori?"
FOTOGALERIE Lacul Plumbuita din Sectorul 2 este sufocat de gunoaie / Cum se plimbă locuitorii din Colentina într-un parc plin de deșeuri