Care este pretul esecului? Pentru sefa Yahoo, Marissa Mayer, ar putea fi de circa 137 milioane de dolari, scrie The Guardian. Oferte pentru suferinda companie sunt, dar, indiferent cine o preia, Mayer va fi unul dintre marii castigatori.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mayer a luat acasa circa 78 de milioane de dolari din 2012, cand a fost instalata pe functia de director executiv, potrivit firmei de analiza bursiera MCSI. Daca este concediata dupa o preluare a companiei ea va mai avea de primit alte 59 de milioane de dolari.

Platile de performanta si optiunile pentru actiuni au atins maximul in 2014, la 48 mil. dolari (dublul salariului din anul anterior).

Yahoo nu a finalizat pachetul salarial pentru anul acesta, asa ca nu se stie inca cifra finala, dar putini se asteapta ca ea sa ia acasa doar salariul de baza, care este de peste 2 mil. dolari.

In ciuda problemelor fundamentale ale companiei - a pierdut razboiul reclamelor in fata Google si Facebook si a pariat miliarde pe noi afaceri ce nu au luat avant - pretul actiunilor Yahoo tot este intr-o forma mai buna decat cand a preluat ea fraiele.

Dar avansul pretului actiunilor este in intregime datorat detinerilor din Alibaba, cea mai mare companie de comert online din China.

Cotatiile sunt aproape de nivelurile de la mijlocul anului 2014, asa ca probabil Mayer va primi si mai multi bani.