​Agentia foto Getty Images va depune o plangere formala la Bruxelles, acuzand Google ca promoveaza pirateria online prin modul in care afiseaza fotografii ale Getty si ca ia mult din traficul online al agentiei. Cei de la Getty spun ca s-au adresat Google acum trei ani pentru aceasta problema, insa Google le-a raspuns ca ori accepta situatia ori pot opta sa nu mai apara in cautarile online. Google este "luata la ochi" de mai multe anchete ale Comisiei Europene pe tema abuzului de pozitie dominanta pentru mai multe domenii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Getty spune ca depune o plangere contra Google la CE, motivand ca gigantul american submineaza business-ul agentiei la care contribuie 200.000 de colaboratori.

Getty acuza Google ca afiseaza fotografiile in asa fel incat "sifoneaza" trafic web care altfel ar ajunge la Getty, agentie care furnizeaza servicii platite. Dat fiind ca imaginile Getty pot fi viizionate in format mare pe motorul de cautare Google, utilizatorii nu mai au de ce sa ajunga si pe site-ul Getty.

Plangerea celor de la Getty vizeaza asa-numitul “scraping”, concept care se refera la cazurile in care Google se foloseste de continut creat de alte companii pentru a-si promova propriile servicii.

Cei de la Getty spun ca Google incurajeaza pirateria online, facilitand incalcarea drepturilor de autor si furtul diverselor imagini. Compania mai spune ca a semnalat problema celor de la Google inca de acum trei ani, insa raspunsul a fost fie ca Getty accepta situatia, fie alege sa nu mai fie prezenta in rezultatele cautarilor Google. Aceasta a doua varianta nu era buna fiindca Google domina cautarile online, astfel ca Getty nu ar mai fi avut aproape deloc vizibilitate pe internet.

Surse: BBC, Financial Times