Dupa aproape un an de la lansare, Windows 10 ruleaza in prezent pe 300 de milioane de dispozitive active din intreaga lume, anunta compania, intr-un comunicat de presa. Microsoft spune ca oferta de actualizare gratuita la Windows 10 se va incheia pe 29 iulie, data dupa care Windows 10 va fi disponibil in continuare preinstalat pe dispozitivele noi sau in versiunea completa de Windows 10 Home, disponibila in magazine. Aceasta versiune costa 119 dolari.

Windows 10Foto: blogs.windows.com

Microsoft a lansat Windows 10 in vara anului trecut si se declara extrem de multumita de rata de adoptie. Sistemul de operare ruleaza pe 300 milioane de dispozitive si compania ar vrea sa se ajunga la un miliard in 2018.

Datele StatCounter arata ca Windows 10 are 16% din piata mondiala, in timp ce Windows 7 are 40%. In Romania Windows 10 are 16%, iar Windows 7, 46%.

Compania anunta in martie ca Windows 10 ruleaza pe 270 milioane de PC-uri, tablete, telefoane si console Xbox, iar in aprilie s-au adaugat 30 de milioane. Astfel, la aproape un an de la lansare, rata de adoptie a Windows 10 este superioara celei a Windows 7 sau Vista, la acest lucru contribuind fara indoiala si upgrade-urile gratuite.

Windows 10 a fost lansat pe 29 iulie anul trecut sub forma de upgrade gratuit pentru userii de Windows 7 si Windows 8.1. Compania spunea atunci ca promotia de upgrade gratuit va fi valabila un an.

Compania spune ca pe plan mondial peste 63 de miliarde de minute au fost petrecute pe browserul Microsoft Edge numai in luna martie 2016, cu o crestere de 50% fata de trimestrul trecut. In plus, Cortana, asistentul digital personal din Windows 10, a raspuns la peste 6 miliarde de intrebari de la lansare.

Compania aminteste ca oferta de actualizare gratuita la Windows 10 - premiera pentru Microsoft - se va incheia pe 29 iulie 2016 si Microsoft doreste sa se asigure ca toti utilizatorii eligibili "profita de oportunitatea de a trece la cea mai noua, mai buna si mai sigura versiune de Windows".

Dupa data de 29 iulie, Windows 10 va fi disponibil in continuare preinstalat pe dispozitivele noi sau in versiunea completa de Windows 10 Home, disponibila in magazine, mai spune compania.