Baidu, cel mai mare motor de cautare din China, utilizat de peste 650 milioane de persoane, este in centrul unui urias scandal, dupa ce un student de 21 de ani a murit din cauza unui tratament pe care l-a gasit foarte sus in rezultatele de cautare, la link-urile platite. Autoritatile au somat Baidu sa reduca reclamele la diverse medicamente si suplimente alimentare care sunt incluse in rezultatele de cautare si sa includa doar rezultate din surse credibile si companii ale caror produse au fost avizate.

Baidu, pagina de startFoto: Baidu

Un student in varsta de 21 de ani a murit pe 12 aprilie si printre factorii care i-au cauzat decesul se numara o terapie contra cancerului gasita pe Baidu cel mai sus in rezultatele de cautare, in zona rezultatelor platite de companii care vor cea mai buna pozitie in pagina.

Baidu marcheaza rezultatele platite de companii, insa autoritatile spun ca acest lucru nu este suficient. Baidu este de acum fortata sa fie tot mai selectiva in acceptarea link-urilor sponsorizate si sa nu accepte ca singur criteriu pretul cel mai mare, ci sa conteze si criteriul credibilitatii.

Baidu este cel mai mare motor online de cautare in China, cu peste 650 milioane de useri. Se estimeaza ca Baidu obtine intre 20 si 30% din venituri de la companiile din domeniul medical.

Sursa: BBC