VIDEO Doi dintre creatorii Siri au lansat Viv, unul dintre cei mai perfomanti asistenti virtuali prezentati vreodata
Cei care au construit Viv si-au numit proiectul "The Global Brain" si spun ca secretul sta in parteneriatele incheiate cu diverse companii si in modul diferit in care asistentul cu inteligenta artificiala intelege intrebarile puse de utilizatori. Mai mult, fata de Siri, care merge doar pe terminalele Apple, Viv este gandit sa ruleze pe smartphone-uri, tablete, laptop-uri si chiar autoturisme.
Viv este parte a uriasului val de boti "bots" care au fost prezentati de diverse companii de tehnologie ce spun ca acesti "chatbots" pot inlocui aplicatiile clasice si pot purta un dialog aproape uman cu utilizatorii.
Kittlaus a aratat la conferinta TechCrunch Disrupt ce poate face Viv. Dupa comanda "Trimte-i lui Adam 20 de dolari pentru bauturile de aseara", Viv a trimis banii in contul lui Adam. Seful de proiect a mai aratat ca Viv poate cumpara flori sau poate comanda un Uber, iar acest lucru este posibil fiindca s-au incheiat parteneriate cu diversele companii ce furnizeaza aceste servicii. Viv nu este, asadar, un sistem inchis, ci va avea succes cu cat vor fi incheiate mai multe parteneriate. In prezent sunt 50 de intelegeri parafate, fondatorii Viv spera sa ajunga la zeci sau chiar sute de mii.
Si mai important este faptul ca Viv poate raspunde la intrebari mai complexe de genul "A plouat in Seattle in joia de acum trei saptamani?" sau "Va fi mai cald de 21 de grade langa podul Golden Gate, la ora 17, poimaine?"
Creatorii Viv spun ca asistenti precum Siri nu pot decoda intrebarile foarte complexe si spun ca Viv isi genereaza aproape instant propriile programe, alegand cuvinte cheie si informatii esentiale. Viv se poate adapta rapid in functie de ce este intrebat si nu depinde de un program scris inainte, spun responsabilii de proiect.
Kittlaus a descris Viv ca fiind caracterizat prin faptul ca "software-ul se scrie singur". Viv se va lansa oficial catre finalul anului si marea intrebare este cum se va descurca in lupta cu concurenta puternica venita de la cele mai mari companii din tehnologie.
Cei de la Viv spun ca nu vor sa vanda compania. Lupta va fi insa dura cu Google, Apple, Facebook, Microsoft si alte companii care mizeaza pe asistentii vocali, pe inteligenta artificiala si pe boti.
Sursa: BBC, Telegraph

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi