Aplicatiile de mesagerie instant sunt la moda, iar Whatsapp si Facebook domina topul in care sunt insa prezente si nume putin cunoscute in Europa. precum QQ Mobile, WeChat si KakaoTalk. Si nu vorbim de cifre mici. In top nu se gaseste aplicatia care a fost multi ani sinonima ca mesajele pe internet, Yahoo Messenger care in vremurile bune avea peste 250 milioane de utilizatori.

Logo WhatsAppFoto: Hotnews

Cele mai utilizate aplicatii de mesagerie, in functie de numarul celor care intra cel putin o data pe luna.

Whatsapp 1 miliard

Facebook Messenger 900 milioane

QQ Mobile 853 milioane

WeChat 697 milioane

Skype 300 milioane

Viber 249 milioane

LINE 215 milioane

Blackberry Messenger 100 milioane

Telegram 100 milioane

KakaoTalk 48 milioane

(sursa - statista.com)

Whatsapp este cea mai populara aplicatie de chat si a uimit pe toata lumea cand, in 2014, a fost cumparata de Facebook pentru 19 miliarde dolari.

Facebook Messenger a fost impusa de compania lui Mark Zuckerberg, astfel ca a ajuns de la 200 milioane useri in aprilie 2014, la 500 milioane in septembrie 2014 si la 900 milioane in prezent. Messenger este transformata dintr-o aplicatie de chat, intr-o paltforma ca va gazdui diverse servicii si aplicatii.

QQ Mobile, cunoscut si ca Tencent QQ sau MobileQQ este necunoscuta in Europa, insa extraordinar de populara in China. Aplicatia apartine gigantului online chinez Tencent care detine si unul dintre cele mai mari portaluri web din lume, qq.com.

Tot de Tencent a fost fondat si serviciul WeChat ce are aproape 700 milioane de utilizatori si este utilizat masiv si in segmentul business.

Skype a fost fondata in Estonia si din 2011 este detinuta de Microsoft.

Viber a fost fondata in 2010 de antreprenori din Israel si Belarus, iar in 2014 a fost cumparata de grupul media Rakuten, pentru 900 milioane dolari.

LINE a fost creata dupa tsunami-ul care a lovit Japonia in 2011. Acum, aplicatia de mesagerie are cei mai multi utilizatori in Japonia, Thailanda si Indonezia.

Blackberry Messenger si-a pierdut multi dintre utilizatori din cauza declinului acut al companiei canadiene, insa acum cativa ani avea 300 milioane de useri.

Telegram a fost creata in 2013 de fratii Durov (Nikolai si Pavel), aplicatia fiind celebra pentru ca ofera un nivel ridicat de criptare. Din aceasta cauza a devenit foarte controversata pentru ca se spune ca este utilizata de teroristi pentru a-si pune planurile la cale.

Kakaotalk este, de departe, cea mai populara aplicatie de chat in Coreea de Sud, existand si o multime de aplicatii conexe precum KakaoStory, KakaoMusic, KakaoGroup sau KakaoHome.