Google a anuntat o multime de noutati la conferinta anuala a dezvoltatorilor, toate fiind centrate pe inteligenta artificiala si pe conversatie. Asistentul care raspunde la comenzi vocale devine mai performant, iar Google lanseaza si Home, o mica boxa smart cu care poti controla diverse lucruri din casa. Compania a anuntat si doua noi aplicatii de chat, Allo si Duo care vin cu functii speciale.

Google HomeFoto: Google

Aproape toti utilizatorii de Android folosesc Google Now pentru comenzi vocale. Acesta devine de acum Google Assistant si este "upgradat" sa raspunda la lucruri mai complexe si intr-un mod mai apropiat de o conversatie, Google spune ca poti comanda pizza, poti sa cumperi bilete de avion si poti sa intrebi aproape orice iti trece prin cap. Tehnologia devine tot mai buna cu cat asistentul virtual este "supus" la mai multe intrebari. Google spune ca noul asistent intelege contextul in care te aflii si poate raspunde mult mai exact la diverse intrebari. In unele cazuri chiar asistentul te poate intreba ceva, incercand sa iti sugereze diverse lucruri, in functie de istoricul intrebarilor.

Compania a lansat si un rival pentru boxa inteligenta Amazon Echo, foarte populara in SUA. Se numeste Google Home si este controlata prin comenzi vocale, compania promitand cea mai performanta tehnologie din piata. Poti controla becurile din casa sau alte utilitati, ii poti spune sa deschida anumita aplicatii sau poti comanda un Uber.

Google spera ca Home va deveni un asistent prin care sa controlezi toate obiectele conectate din casa si va functiona pe baza noii tehnologii de pe Google Assistant. Compania spune ca utilizatorul poate cere lucruri mai complexe, precum o rezervare la un restaurant sau o schimbare a programului de intalniri in functie de lucrurile neprevazute care intervin. Boxa va fi lansata in a doua parte a acestui an in SUA.

Compania a mai lansat si doua aplicatii de chat: Allo si Duo. Allo este raspunsul Google la WhatsApp sau Facebook Messenger, dar cei de la Google spun ca aplicatia iti poate sugera automat raspunsuri in timpul unui chat. In plus, poti apela in aplicatie asistentul vocal al Google pentru a intreba diverse lucruri. De exemplu, daca discuti cu un prieten despre mancarea italiana, asistentul vocal din aplicatie iti poate sugera localuri din apropiere, chiar in timpul discutiei.

Duo este pentru chat video, gandit ca fiind rival la Facetime si Skype. Compania spune ca aplicatia va functiona bine si pe conexiuni mai lente si intre useri de Android si iOS. O caracteristica speciala este ca cel care este sunat il poate vedea pe apelant inainte sa decida daca ii raspunde sau nu.