Compania chineza Xiaomi a semnat un amplu parteneriat cu Microsoft si va cumpara 1.500 de brevete de inventie de la gigantul american, lucru care o va scuti de procese in pietele mari in care va patrunde, scrie Financial Times. Xiaomi a vandut 70 de milioane de smartphone-uri anul trecut, sub tinta de 100 miloane stabilita. Xiaomi este insa una dintre cele mai promitatoare companii de tehnologie si s-a lansat si in domeniul dronelor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parteneriatul cu Microsoft este gandit sa "repare" o slabiciune a Xiaomi care, fiind o companie tanara, nu detine patente si este susceptibila in a fi data in judecata mai usor. Compania s-a infiintat in 2010 si si-a inceput ascensiunea in 2014.

Intelegerea referitoare la brevete ii permite Xiaomi sa instaleze pe smartphone-uri programe precum Microsoft Office si Skype.

Xiaomi spune ca a aplicat pentru obtinerea a 5.700 de brevete in ultimii doi ani, dar nu a facut public si numarul de cereri care i s-au acceptat. Pe de alta parte, Microsoft detine 60.000 de brevete.

Pentru companiile care nu detin multe patente, patrunderea pe noi piete este mai dificila daca nu se semneaza intelegeri pe tema licentierilor si nu se fac achizitii de brevete. Spre exemplu, Xiaomi a fost data in judecata in India de catre Ericsson.