​Autoritatile din Rusia au facut perchezitii in 15 regiuni, arestand 50 de hackeri care s-ar face vinovati pentru un prejudiciu total de 25 milioane dolari, scrie BBC. Atacatorii s-au folosit de un troian numit Lurk ascuns pe cateva dintre cele mai vizitate site-uri rusesti si au obtinut detalii despre conturile bancare. Este una dintre cele mai mari actiuni intreprinse in Rusia contra infractorilor informatici.

Hackerii s-au folosit de "artificii" tehnice care faceau aproape imposibila detectarea malware-ului de catre programele de securitate, odata ce un PC a fost compromis.

Un troian numit Lurk a fost folosit pentru a fura nume de useri si parole de online banking, in special pentru clientii giganticei banci Sberbank. Atacurile asupra bancilor au inceput acum un an si jumatate si au fost vizate atat persoane fizice, cat si conturile unor companii, spun reprezentantii Kaspersky Lab.

Grupul rus de firme de securitate IB spune ca banda infractionala care a creat Lurk este operationala din 2011, insa din 2016 atacurile sunt mult mai tintite si extrem de greu de depistat.