​Conturile lui Mark Zuckerberg de pe cateva retele sociale au fost "sparte" de un grup de hackeri care sustin ca au vrut sa dovedeasca faptul ca aceste conturi nu erau sigure. Problema s-a rezolvat si pare sa-si fi avut originea intr-un atac asupra retelei Linkedin dupa care hackerii au obtinut date de autentificare pentru mai bine de 100 de milioane de conturi. Hackerii sustin ca ar fi "spart" si contul de Instagram, insa nu exista dovezi in acest sens.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un grup de hackeri numit OurMine sustine ca a intrat cu succes pe conturile lui Mark Zuckerberg de pe Twitter, Linkedin si Pinterest, existand si capturi de ecran publicate de Engadget.

Grupul a postat mesaje de pe conturile pe care le-a "preluat" si hackerii l-au invitat pe Mark Zuckerberg sa ii contacteze. OurMine are un cont de Twitter cu 40.000 de followeri, cont care a fost insa dezactivat. Cei de la OurMine sustin ca au spart si contul de Instagram al lui "Zuck", insa nu exista nicio dovada.

Un scenariu arata ca atacul are legatura cu uriasa bresa de la Linkedin, ce a facut ca date de autentificare de la 116 milioane de conturi sa ajunga la hackeri si sa fie vandute online pe 5 bitcoini (2.300 dolari). Desi erau criptate, datele erau usor de decodat.