​Gigantul online Tencent, o super-companie ce valoreaza peste 210 miliarde dolari, este aproape de a plati 6,6 miliarde dolari pentru preluarea a trei sferturi din actiunile companiei finlandeze Supercell, cunoscuta pentru jocul Clash of Clans. Doua dintre jocurile companiei sunt in top 10 al aplicatiilor cu cele mai mari venituri pe App Store in SUA, iar finlandezii obtin zilnic venituri de 4 milioane dolari din Clash of Clans, scrie Reuters.

Un sediu al TencentFoto: Digital asia one

Tencent face parte din triada BAT (Baidu, Alibaba, Tencent) a companiilor chineze de internet care au anvergura mondiala. Tencent detine reteaua sociala WeChat cu peste 600 milioane de useri si a facut in ultimele luni diverse investitii in industria jocurilor pentru smartphone-uri si tablete.

Acum, se pare ca Tencent este pe cale de a prelua 73% din actiunile Supercell, pentru 6,6 miliarde dolari, ceea ce ar insemna ca producatorul scandinav de jocuri este evaluat la 9 miliarde dolari. Tencent ar urma sa cumpere actiunile de la banca japoneza Softbank, unul dintre cei mai mari investitori din domeniul tehnologiei.

Multe companii care au avut succes cu jocuri pe mobile nu au reusit sa obtina venituri mari si nici sa fie profitabile. Supercell a reusit ambele lucruri si, desi are doar 180 de angajati, veniturile anuale au trecut de doua miliarde dolari.

Tencent va putea integra jocurile Supercell in retelele sale, ceea ce ar duce la o crestere uimitoare a veniturilor companiei care detine si un portal online specializat pe jocuri, ce are peste 500 milioane de useri: QQ Mobile. Chinezii au si banii pentru a extinde oricat este nevoie activitatile Supercell.

Daca tranzactia se va concretiza, va fi cea mai mare facuta vreodata de unul dintre cei trei giganti chinezi ai online-ului. Ar fi si cea mai mare achizitie a unui dezvoltator de jocuri mobile, dupa ce in noiembrie Blizzard a platit 5,9 miliarde dolari pentru King, compania care a creat Candy Crush Saga.