​Intel cauta optiuni si ar putea vinde divizia de securitate informatica ce a fost construita acum sase ani, cand gigantul american a platit 7,7 miliarde dolari pentru producatorul de solutii antivirus McAfee, scrie Financial Times. Intel a pornit un amplu program de restructurare, va renunta la 12.000 de angajati si va inchide si centrul de cercetare de la Bucuresti.

Sigla IntelFoto: Intel

Intel a cumparat acum aproape sase ani McAfee si planul era ca functionalitatile de securitate cyber-security sa fie integrate in procesoare, promisiunea fiind ca amenintarile informatice vor fi detectate la un nivel mai profund. Insa planul, care prevedea ca producatorii terminalelor electronice vor decide daca activeaza optiuna, nu a fost indeplinit.

Divizia Intel Security este condusa de un fost sef de la Cisco. Omul care s-a ocupat de vanzare a plecat la o companie de succes, iar cel care i-a urmat in 2014 la conducerea diviziei de securitate a plecat la un alt startup din domeniu.

Intel vrea sa-si reorienteze business-ul catre procesoare ce vor fi folosite in domeniul cloud-computing, nu doar pentru PC unde realizeaza 60% din vanzari si 40% din profit.

Intel spera sa vanda divizia la un pret cat mai bun, mai ales ca tendinta este ca fondurile de investitii sa cumpere furnizori de solutii de securitate informatica, mai ales ca jucatorii din domeniu anticipeaza venituri mai mari fiindca tot mai multe companii vor sa-si protejeze datele in cazul unor atacuri.