​​Brendan Iribe, directorul companiei de realitate virtuala Oculus, este ultimul dintr-un sir de directori care a fost victima unor hackeri, potrivit BBC. Printre ei se numara Sundar Pichai, directorul executiv al Google, Travis Kalanick, fondatorul Uber si Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Foto:

Contul sau de Twitter a fost piratat, situatia fiind acum sub control.

Banda de hackeri "OurMine" a revendicat multe dintre aceste furturi de date. Totusi, acestia nu par sa-i fi spart contul lui Iribe.

Contul acestuia a fost piratat in data de 29 iunie, iar hackerul a anuntat ca el este "noul CEO" al Oculus. Hackerul s-a intrebat de ce directorul executiv al Facebook foloseste o parola care este la mintea unui copil de 4 ani?

Hackerii au declarat pentru site-ul "Tech Crunch" ca au obtinut parola de pe contul de MySpace al lui Brendan Iribe.

Sute de milioane de parole de pe conturile de MySpace si Tumblr au fost scoase la vanzare in ultimele luni, chiar daca furtul lor a avut loc cu ani in urma.

Grupuri precum "OurMine" au pus mana pe parole prin "cernerea scurgerilor de informatii din online, cum ar fi reteaua LinkedIn", a declarat un consultant in securitatea cibernetica.

Reteaua de socializare LinkedIn a fost tinta hackerilor in 2012, iar in luna mai a acestui an, datele adunate arata ca peste 100 de milioane de adrese de e-mail si parole ale utilizatorilor au fost scoase la vanzare online.

Consultantul in securitatea cibernetica a mai declarat ca, nu doar datele oamenilor de rand sunt scoase la vanzare, ci si cele ale cele ale unor persoane importante.

"OurMine" a declarat pentru site-ul de tehnologie Tech Crunch ca a fost fondat de trei adolescenti cu scopul de a promova practici de securitate sporita.

Sfaturile specialistilor pentru a va tine parolele in siguranta:

parole diferite pentru fiecare cont

folosirea fie a parolelor foarte luni, fie a unui generator de parole

autentificarea prin doi factori, acolo unde este permis

Faptul ca unii directori nu au inteles asta este surpironzator, a mai declarat acesta.

"Daca ai o asemenea compania, piratarea contului tau este o rusine, iar brand-ul tau va suferi avarii". Mark Zuckerberg este cel mai mare tocilar din lume, ar trebui sa stie", a mai declarat expertul.

La inceputul lunii iulie, parola de Twitter a lui Zuckerberg a fost facuta publica, aceasta continand sase caractere - "dadada".