Potrivit specialistilor in securitate Bitdefender, datele personale de pe telefon, laptop sau tableta sunt mult mai expuse riscului de a fi atacate pe durata vacantei de vara, cand turistii in cautare de internet gratuit se conecteaza frecvent la retele publice de Wi-Fi, potrivit Mediafax.

Dorind sa evite costurile suplimentare in factura la mobil rezultate din folosirea internetului in roaming, turistii obisnuiesc sa se conecteze frecvent la retele Wi-Fi, pe care le considera inofensive. Contrar asteptarilor, conectarea la o retea de internet controlata de un raufacator pentru navigarea pe retele sociale sau verificarea conturilor de email poate duce la pierderea parolelor sau a datelor de pe dispozitive, scrie Go4it.

Iata o lista cu locurile unde ar trebui evitata folosirea retelelor de Wi-Fi: Aeroporturile - chiar daca aici sunt respectate proceduri stricte in materie de securitate fizica, exista loc pentru imbunatatiri ale securitatii informatice, mai ales in cazul retelelor de internet.

Numeroase experimente sociale facute de experti in securitate IT demonstreaza ca pasagerii s-ar conecta la orice retea care promite internet gratuit in aeroport si ar accepta integral termenii si conditiile solicitate de furnizorul serviciului. Cei mai multi cad in capcana retelelor denumite -Free Airport Wi-Fi- sau similar si conecteaza telefoane, tablete sau chiar laptopuri la retele nesecurizate. Odata conectate, atacatorii pot colecta cu usurinta toate parolele.